Biznes forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

przemysł ogólnie

+11
Justyna0
rasen
miwi
Sara212
mart
umi
kartin
Rollos
WiwczarekP
Crowley
Tomicki
15 posters

Go down

przemysł ogólnie Empty przemysł ogólnie

Pisanie by Tomicki Czw Lut 24, 2022 10:41 pm

podawajcie namiary na wszystko co związane z przemysłem, na pewno te namiary nawzajem nam się przydadzą

Tomicki
Stały bywalec forum
Stały bywalec forum

Powrót do góry Go down

przemysł ogólnie Empty Re: przemysł ogólnie

Pisanie by Crowley Czw Lut 24, 2022 10:59 pm

To może ja zacznę Smile W sprawie materiałów ślizgowych wysokiej klasy, w tym łożysk, panewek i podkładek oporowych to sprawdźcie sobie firmę IN-BEAR https://inbear.pl/category/produkty/ Znajdziecie tam w rozsądnych cenach produkty uznanych marek jak GGB,GMO, DEVA, KUHNE, kilkadziesiąt typów łożysk ślizgowych i co też istotne - w grę u nich wchodzi również realizacja zamówień na niestandardowe produkty.

Crowley
Stały bywalec forum
Stały bywalec forum

Powrót do góry Go down

Pisanie by WiwczarekP Pią Lut 25, 2022 12:43 pm

Z kolei ode mnie taki kontakt - firma oferująca kompleksowe usługi w zakresie wykonawstwa instalacji rurociągów przemysłowych i sprzedaży rur ciśnieniowych, kształtek, zbiorników i aparatów czy separatorów i kolektorów o wszechstronnym zastosowaniu w różnych gałęziach przemysłu. Ta firma to Plast-Chem z siedzibą w Białych Błotach, w województwie kujawsko-pomorskim  https://www.plast-chem.pl/oferta Kompleksowo podchodzą do sprawy wykonawstwa instalacji, zajmują się projektem, dostawą i montażem i są bardzo solidni i terminowi, także o ile interesują was tego rodzaju prace instalacyjne dla przemysłu to skierujcie się do nich, u nich macie gwarancję wysokiego poziomu obsługi i rozsądnych cen.

WiwczarekP
Stały bywalec forum
Stały bywalec forum

Powrót do góry Go down

Pisanie by Rollos Pią Lut 25, 2022 6:28 pm

Jeśli chodzi o materiały ogniotrwałe dla przemysłu to sprawdzi wam się firma GIR Europa z Chorzowa https://www.gir.com.pl/oferta Firma nie tylko zajmuje się sprzedażą materiałów ogniotrwałych, ale też przygotowaniem projektu i wdrożeniem nowych rozwiązań dla przemysłu, rozbudowaniem linii technologicznych produkcji czy montażem i serwisem urządzeń cieplnych. To doskonali specjaliści w temacie, działają solidnie z cenami nie szarżują i fachowo doradzają.

Rollos
Czytacz biznesu
Czytacz biznesu

Powrót do góry Go down

Pisanie by kartin Wto Mar 01, 2022 10:09 am

A jaki macie piec przemysłowy? My musieliśmy kupić nowy, bo ze starym zaczynały być już problemy, dodatkowo nie spełniał naszych oczekiwań. Zdecydowaliśmy się na kupno pieca na pellet, z podajnikiem, który znaleźliśmy w ofercie firmy Compte Fortech z Chojnic. Ten producent ma wysokiej jakości kotły przemysłowe, nasz jest bardzo prosty w obsłudze, wygodny, automatyczny. Zdecydowanie wam go polecam.

kartin
Czytacz biznesu
Czytacz biznesu

Powrót do góry Go down

Pisanie by umi Sro Mar 02, 2022 10:21 am

A co z akumulatorami przemysłowymi? Używacie ich u siebie? U nas były one potrzebne i zaopatrzyliśmy się w nie w firmie Westerberg z Jaworzna. Oni mają w swojej ofercie bardzo dobre baterie i akumulatory przemysłowe, my korzystamy z ich kondensatorów hybrydowych, które bardzo dobrze się nam sprawdzają. Pozwalają nam na płynną codzienną pracę bez żadnych problemów. Firmę polecam serdecznie.

umi
Stały bywalec forum
Stały bywalec forum

Powrót do góry Go down

Pisanie by mart Sro Mar 09, 2022 6:38 am

A korzystacie z urządzeń filtrowentylacyjnych? My mamy stanowiska spawalnicze, zatem kupno i montaż urządzeń filtracyjnych do pyłów spawalniczych było musem. W takie maszyny zaopatrzyliśmy się u producenta Klimawent S.A. z Gdyni. To wydajne urządzenia, spełniają nasze wymagania i wymagania bhp oraz norm środowiskowych. Uważam, że ich zakup był bardzo dobrą decyzją.

mart
Stały bywalec forum
Stały bywalec forum

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sara212 Sro Mar 30, 2022 2:45 pm

Zastanawiacie się nad założeniem własnego biznesu? Polecam Wam https://www.dsmtech.pl/produkty/kompensator-kolnierzowy-okragly , jest to storna na której znajdziecie wiele specjalistycznych sprzętów. Więcej informacji na temat oferty znajdziecie na stronie.

Sara212
Forum ekspert starszy
Forum ekspert starszy

Powrót do góry Go down

Pisanie by miwi Czw Mar 31, 2022 6:24 am

U nas potrzebne były cewki nietypowe. Zaczęliśmy ich szukać i natrafiliśmy na ofertę firmy ELTII z Olkusza, z której zdecydowaliśmy się skorzystać. Ich oferta jest rozbudowana, mają bardzo dobre ceny, no i ich produkty faktycznie dobrze się nam sprawdziły. W ich ofercie znaleźliśmy również transformatory toroidalne w różnych wariantach. Firma do każdego zlecenia podchodzi indywidualnie i kompleksowo.

miwi
Czytacz biznesu
Czytacz biznesu

Powrót do góry Go down

Pisanie by rasen Wto Kwi 26, 2022 12:42 pm

Jeżeli potrzebujecie różnych środków chemicznych do produkcji, np. sody chemicznej, to mam dobrego, sprawdzonego dostawcę. Jest to firma TOMCHEM z Łodzi, którą mogę szczerze polecić. Ich oferta jest rozbudowana, produkty mają dobrze skomponowane, sprawdzają się nam one doskonale, uważam, że warto się u nich zaopatrzyć. Od lat jakości ich usług stoi na bardzo wysokim poziomie.

rasen
Czytacz biznesu
Czytacz biznesu

Powrót do góry Go down

Pisanie by Justyna0 Sro Mar 01, 2023 4:09 pm

Jakoś nieszczególnie znam się na urządzeniach i tak dalej, ale nie jest to niczym złym, jeśli sprawdzimy na przykład rozwiązania jakieś pomocne i ja mam wrażenie, że kompleksowym działaniem będzie zainstalowanie odpowiednich elementów. No i ja na razie sprawdzam systemy automatycznego smarowania. Mam nadzieję, że to jest coś , co nam odpowiada.

Justyna0
Forum ekspert starszy
Forum ekspert starszy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kalynka Sob Maj 06, 2023 6:00 pm

Ostatnio spotkałam znajomego z branży automotive, który polecił mi Automaty narzędziowe. Jest to rozwiązanie, które może przynieść wiele korzyści dla firm produkcyjnych. Dzięki temu systemowi pracownicy zyskują łatwy dostęp do narzędzi i mogą skupić się na innych ważnych zadaniach. Firma, na którą zdecydował się mój znajomy, oferuje nie tylko automat do wydawania narzędzi, ale także inne automaty, które mogą być równie przydatne dla firm z branży produkcyjnej i jest pewną firmą, ponieważ są już na rynku 9 lat. Co myślicie o takim rozwiązaniu ?
Kalynka
Kalynka
Forum ekspert
Forum ekspert

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kalynka Sro Cze 14, 2023 9:19 am

Hej wszystkim! Chciałabym podzielić się z Wami moim najnowszym odkryciem - Producent automatów bhp, którym jestem absolutnie oczarowana! Ta firma istnieje na rynku już od 9 lat i oferuje nie tylko fantastyczne produkty, ale także sprawny help desk. Kiedy zaczęłam poszukiwania producenta, szukałam nie tylko wysokiej jakości automatów, ale także zaangażowania i wsparcia od firmy. I ta firma spełniła moje wszystkie oczekiwania. Ich automaty vendingowe są nie tylko solidne pod względem konstrukcji, ale także oferują wiele zaawansowanych funkcji, które mogą dostosować się do różnych potrzeb biznesowych. Ale co wyróżnia tę firmę to ich niesamowicie sprawny help desk. Kiedy skontaktowałam się z nimi, aby uzyskać więcej informacji, zaskoczyło mnie, jak szybko i profesjonalnie odpowiedzieli na moje zapytania. Bez względu na to, czy to był e-mail, czy rozmowa telefoniczna, zawsze byli uprzejmi i chętni do pomocy.
Kalynka
Kalynka
Forum ekspert
Forum ekspert

Powrót do góry Go down

Pisanie by małpek Nie Lip 09, 2023 1:44 pm

Jeśli chodzi o możliwość uzyskania dofinansowania w przemyśle na podstawie ulgi na ekspansję, należy zaznaczyć, że ulga ta ma charakter podatkowy, a nie bezpośredniego dofinansowania. Oznacza to, że przedsiębiorstwo może odzyskać część poniesionych kosztów w formie zwolnienia podatkowego, co przekłada się na poprawę płynności finansowej. Warto dowiedzieć się więcej korzystając z artykułu: https://edoradca.pl/aktualnosci/ulga-na-ekspansje/

małpek
Forum ekspert starszy
Forum ekspert starszy

Powrót do góry Go down

Pisanie by andzia Wto Maj 28, 2024 4:05 pm

Brykieciarki https://labecotech.pl/ to doskonałe urządzenia do produkcji brykietu z odpadów drewnianych. Dzięki solidnej konstrukcji i nowoczesnym rozwiązaniom, są trwałe i wydajne.

andzia
Forum ekspert
Forum ekspert

Powrót do góry Go down

Pisanie by małpek Czw Maj 30, 2024 1:52 pm

Spawanie metodą TIG (Tungsten Inert Gas) to jedna z najbardziej precyzyjnych i skutecznych technik spawania stosowanych w przemyśle metalurgicznym. Ta zaawansowana metoda umożliwia połączenie różnych metali, takich jak stal, aluminium czy miedź, zapewniając wysoką jakość i trwałość łączenia. Istnieje wiele zalet automatyki w spawaniu TIG, które czynią tę technikę atrakcyjną dla wielu zastosowań przemysłowych. Pierwszą zaletą automatycznego spawania TIG jest jego wysoka precyzja. Dzięki sterowaniu numerycznemu oraz zaawansowanym systemom wizyjnym, automatyczne spawanie pozwala na dokładne kontrolowanie parametrów spawania, takich jak prędkość, strumień gazu osłonowego oraz prąd elektryczny. To pozwala na uzyskanie równomiernego i estetycznego spoiny bez konieczności nadmiernego zaangażowania operatora. https://pomyslowywarsztat.pl/automatyczne-spawanie-metoda-tig-przy-uzyciu-robota-spawalniczego/

małpek
Forum ekspert starszy
Forum ekspert starszy

Powrót do góry Go down

Pisanie by małpek Pią Maj 31, 2024 2:26 pm

Ten zbiornik jest naprawdę wart swojej ceny. Jest nie tylko trwały, ale także łatwy w montażu i obsłudze. Dzięki niemu mogę cieszyć się stabilnym ciśnieniem wody bez obaw o awarie. Jest to produkt, który przekracza moje oczekiwania pod każdym względem. Polecił mi go znajomy, który regularnie zamawia z tej strony https://www.komnino.com.pl/pl/of/cat/zbiorniki-hydroforowe.79.html

małpek
Forum ekspert starszy
Forum ekspert starszy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sara212 Nie Cze 02, 2024 4:57 pm

Z jakich rozwiązań dla przemysłu możecie mi polecić?

hosting WordPress

Sara212
Forum ekspert starszy
Forum ekspert starszy

Powrót do góry Go down

Pisanie by małpek Pią Cze 07, 2024 8:31 pm

Zapraszam Was do dyskusji na temat podajników wibracyjnych cylindrycznych na podstawie artykułu, który znalazłam na stronie https://corobotics.pl/podajnik-wibracyjny-cylindryczny-rodzaje-budowa-i-zastosowanie/. Artykuł omawia różne rodzaje tych urządzeń, ich budowę oraz zastosowanie. Czy ktoś z Was ma doświadczenie w korzystaniu z podajników wibracyjnych cylindrycznych? Jakie są Wasze opinie na temat ich zastosowania i skuteczności? Chętnie poznałabym Wasze spostrzeżenia na ten temat!

małpek
Forum ekspert starszy
Forum ekspert starszy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Holiseq Sob Sie 31, 2024 10:11 am

Contracor oferuje szeroki asortyment dysz strumieniowych, w tym dysz do piaskowania i dysz Venturi, które są niezastąpione w pracy z materiałami ściernymi https://www.contracor.com.pl/pl/of/catg/dysze-strumieniowe.212.html Dzięki wysokiej jakości wykonania i efektywności, dysze te są idealne do różnych zastosowań przemysłowych. Jeżeli szukasz produktów, które gwarantują trwałość i wydajność, ta strona jest warta uwagi.

Holiseq
Stały bywalec forum
Stały bywalec forum

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sara212 Pon Paź 14, 2024 8:54 am

Regularnie korzystam z oferty nowoczesnego sklepu Gigaom - https://gigaom.pl/czujniki-optyczne/wykonania-specjalne z najróżniejszymi elementami automatyki przemysłowej. Posiadają bardzo rozbudowana oferte, dostosowaną do najróżniejszych potrzeb swoich klientów.

Sara212
Forum ekspert starszy
Forum ekspert starszy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: