Jak nauczyć się śpiewać?
+4
miwi
Krzychu21566
MarekMart
AlanWeb
8 posters
Strona 1 z 1
Jak nauczyć się śpiewać?
Bardzo lubię śpiewać i kocham muzykę. Chcę nauczyć się śpiewać. Jak mogę to zrobić? Czy jest już za późno, aby zacząć to robić w dorosłym życiu?
AlanWeb- Młodzik
Re: Jak nauczyć się śpiewać?
Nigdy nie jest za późno na naukę, jeśli tylko się chce. Życzę Wam powodzenia w tak wspaniałej działalności
MarekMart- Młodzik
Dziękuję za odpowiedź. To rzeczywiście prawda. Myślę jednak, że wiele zależy także od nauczyciela. Czy zgadzasz się ze mną? Mój przyjaciel polecił mi świetną stronę internetową, na której dostępnych jest wielu korepetytorów. korepetytorzy śpiewu https://buki.org.pl/korepetycje/lekcje-piewu/wroclaw/ są również dostępni na tej stronie i mają bardzo dobre opinie.
AlanWeb- Młodzik
Z tego co wiem to śpiewanie nie jest niczym ciekawym. Ale wiadomo, że kogoś może to zainteresować.
Może lekcje w szkole muzycznej albo bezpośrednio u trenera?
miwi- Czytacz biznesu
Najlepiej zapisać się na lekcje śpiewu do kogoś kto się tym zajmuje a jeśli dobrze wam idzie to warto iść do szkoły muzycznej
Sara212- Forum ekspert starszy
Najszybciej mając DOBREGO nauczyciela, podobnie jak w sporcie trenera, czy w pracy bardziej doświadczonego przełożonego (choć tutaj zdarza się odstępstwo od reguły).
Myślę, że w każdym wieku można nauczyć się wszystkiego, potrzeba tylko dobrego nauczyciela i dużo samozaparcia. Polecam robić ćwiczenia rozśpiewujące i po prostu ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć do skutku
marmardesign- Młodzik
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: