Przestrzeganie prawa w firmie
+8
kartin
Piotr832552
Dżess
Felicjan4325
Zygmuncik56
chincha
wpati844
Teriana
12 posters
Strona 1 z 1
Przestrzeganie prawa w firmie
U mnie jest to przestrzegane ponieważ ja inaczej bym nie potrafiła. Po za tym wielu moich pracowników jest świadomych swoich praw i obowiązków. Często zagladają na takie http://poradnikpracownika.pl/ strony gdzie publikowane są różne ciekawe artykuły odnąszące się do pracowników.
Teriana- Forumowy ekspert młodszy
Re: Przestrzeganie prawa w firmie
Zgadzam się całkowicie z moim poprzednikiem... Nic dodać i nic ująć...
wpati844- Młodzik
A czy uważacie, że warto się w tym temacie radzić znajomych? Będą w stanie pomóc?
chincha- Młodzik
Doradztwo prawne to w firmie podstawa!
Jestem zdania, że mając jakiekolwiek wątpliwości, czy firma działa zgodnie z obowiązującym prawem, to prawdopodobnie sami już wiemy, że coś jest bardzo nie tak. Nie będę owijał w bawełnę, prawo gospodarcze nie jest proste i przyjazne, to skomplikowane przepisy. Sam niejednokrotnie korzystałem z różnych usług prawnych, porad, opinii i tym podobnych, by u siebie w firmie uniknąć problemów. Nawet ostatnio, chodziło o przetargi publiczne w jednym z lokalnych urzędów, musiałem poszukać doradztwa prawnego. Ostatecznie stanęło na poradzie przez Internet (np. wybrałem te usługi prawne dla firm przez Internet, z których skorzystałem), bo miałem wątpliwości do samej procedury i przygotowywanych u mnie dokumentów. Jeżeli ktoś decyduje się odpowiedzialnie prowadzić biznes, to nie może "mieć wątpliwości", a zamiast tego musi się "zaprzyjaźnić z prawnikiem". Tyle w temacie i nie kombinujcie, że "macie prawo nie wiedzieć", nieznajomość prawa nie zwalnia z przestrzegania, a kary dla przedsiębiorców są naprawdę bardzo bolesne. Już niejeden taki domorosły biznesmen przekonał się, że niewłaściwe interpretowanie przepisów potrafi firmę zniszczyć.
Zygmuncik56- Młodzik
To prawda w firmie wszystko musi działać zgodnie z prawem, dlatego trzeba być naprawdę uważnym w tym zakreskie. Ja działam jako agencja nieruchomości i sprzedaje też własne mieszkania. Dlatego dla mnie kancelaria umowy deweloperskie i do innych kwestii też jest istotna.
Dżess- Forum ekspert
Każdy musi przestrzegać prawa. Szkoda, że każdy tego nie robi.
____
Jeśli chcesz sprawdzić informacje na temat gabinetów stomatologicznych z trójmiasta sprawdź www: klinikastomatologiczna.com.pl
____
Jeśli chcesz sprawdzić informacje na temat gabinetów stomatologicznych z trójmiasta sprawdź www: klinikastomatologiczna.com.pl
Piotr832552- Młodzik
Czasami potrzebne jest doradztwo prawne. My mieliśmy kilka takich spraw, podczas których warto było skorzystać z usług doradczych ego typu. Za każdym razem korzystaliśmy z usług Kancelarii Finansowo-Księgowej Edyta Ulanowicz w Janówku. Pracują tam bardzo dobrzy specjaliści, którzy znają się na wykonywanej pracy, są zdecydowanie rzetelni. Oni reprezentowali nas także przed urzędami, co jest bardzo wygodnym rozwiązaniem.
kartin- Czytacz biznesu
No tak, trzeba przestrzegać prawa i to nie tylko dotyczy się pracowników, ale i pracodawcy. Bo jak nie dana osoba może postawić na prawnik prawo pracy bydgoszcz i tak czym prędzej czy, później rozwiązać różne konflikty, problemy... Jednym zdaniem można tutaj napisać, że z prawem żartów nie ma.
Jovita- Czytacz biznesu
Ja słyszałam, że bardzo dobra ma być również kancelaria adwokacka https://www.bialystok-adwokaci.eu/ . Słyszałam, że oni oferują usługi na wysokim poziomie i specjalizują się w najróżniejszych szczeblach prawa, także możecie w różnych sprawach do nich się zgłosić...
Justyna0- Forum ekspert starszy
To zadbajcie przy okazji o to żeby Obsługa BDO była odpowiednio prowadzona bo za brak wpisu do rejestru można spore kary otrzymać!
wizarka- Forum ekspert starszy
Warto walczyć o swoje prawa. A tutaj https://prawopamieci.pl/media/rehabilitacja-osób-niesłusznie-skazanych-–-krok-po-kroku/ macie wpis właśnie dotyczący osób poszkodowanych przez w II wojnę - możecie dowiedzieć się jakie odszkodowanie możecie w tym zakresie pozyskać? Jak wygląda rehabilitacja ofert komunizmu?
Justyna0- Forum ekspert starszy
Similar topics
» Jaki kurs prawa jazdy?
» BHP w firmie
» odpady w firmie
» Finanse we własnej firmie
» Internet w firmie - jaki?
» BHP w firmie
» odpady w firmie
» Finanse we własnej firmie
» Internet w firmie - jaki?
Strona 1 z 1